Mijn werkwijze

Natuurlijk weet als je te zwaar bent dat je niet gezond bent. Je gewichten hebben het extra zwaar, je hebt weinig energie en je conditie is ver te zoeken. Daarbij bestaat ook de kans dat je zelfvertrouwen een deuk oploopt. Want wie vind het leuk om niet lekker in z'n vel te zitten? Dit realiseren is eigenlijk waar alles mee begint. Je besluit dat je je leefpatroon anders gaat invullen.

Gefeliciteerd, je hebt de eerste stap gezet!

Maar waar te beginnen? Minder eten? Minder koek? Voor altijd water in plaats van wijn? Onthoud dat je alles op z'n tijd mag. Als je dat doet kom je er niet van aan. Alleen als het snoepen een gewoonte wordt, je te vaak teveel neemt dan wordt het teveel aan calorieën omgezet in lichaamsvet. Het wordt ons ook lastig gemaakt. De supermarkten liggen vol met snoep, koek, chips en chocola. In de kantine, op het station, zelfs in de bus! Overal lachen de repen chocola je tegemoet. Maar ook met al deze verleidingen op de loer kun je hiermee op een verantwoordelijke manier leren omgaan.

Wat kun je van mij verwachten?

Je krijgt van mij een deskundig advies op maat, aangepast aan jouw persoonlijke situatie zoals leeftijd, omstandigheden, beroep en huidige voedingspatroon want iedereen is uniek! Eventuele knelpunten, denk aan ongewenst eetgedrag zoals een suikerverslaving of emotie-eten worden uiteraard besproken. Daarnaast ontvang je van mij alle adviezen, tips en alle nodige informatie om stap voor stap anders, gezonder en gevarieerder te eten zodat het lijnen niet saai wordt.

Genieten van eten is belangrijk, ook als je gewicht wilt verliezen! 

We gaan het voedingspatroon aanpassen en kijken naar gewoonten die we kunnen veranderen (bv. lekkere-trek momenten rond 16.00 uur of in de avond of bijvoorbeeld emotie-eten). Dit zijn herkenbare gewoonten die vaak moeilijk zijn af te leren. We doen dit daarom stap voor stap omdat niemand alle ongezonde gewoonten in 1 keer af kan leren. Bovendien zullen de veranderingen op deze manier minder zwaar vallen.

Zo zorgen we ervoor dat je afvalt op een gezonde maier en op het gewicht komt dat bij je past en waarbij jij je goed en fit voelt. 

Alle aanpassingen gaan uiteraard in overleg en worden aangepast aan jouw tempo. Per consult is er altijd gelegenheid voor het stellen van vragen. 

Zijn er nog vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaande of behoefte aan aanvullende informatie? Aarzel dan niet maar laat het me weten.

Ik sta je graag te woord!

meer informatie
Wil je meer weten over hoe jij het beste kunt afvallen?

Neem contact op via telefoon 072 533 2636 of via het formulier