Het succesverhaal van Simone Visser:

Ik ben 10 kilo aangekomen na een half jaar vrijwilligerswerk gedaan te hebben in Ghana. Het klinkt onlogisch maar mijn eetpatroon was slecht: vooral pasta en rijst, vette saus en onvoldoende beweging. De extra kilo’s zaten er binnen de kortste keren aan. Blijkbaar ben ik er vatbaar voor. 

Eenmaal thuis in Nederland was het voor mij duidelijk: die kilo’s moesten er vanaf en mochten ook niet meer terugkomen!

Anne heeft mij hierbij geholpen. Door samen naar mijn eetpatroon te kijken, een weekschema op te stellen (waar ook het sporten niet vergeten werd!) en wekelijkse weegmomenten in te plannen moest ik wel! Geen excuses, een stok achter de deur en doordat ik daadwerkelijk afviel raakte ik gemotiveerd om door te zetten. Het heeft mij veel geholpen, ik ben bewuster gaan eten en weet beter wat ik wanneer kan eten en waar de grens ligt. 

Het succesverhaal van Linda Aalders-Kok:

Succes verhaal! En wat voor succes!

Onder begeleiding van Anne ben ik in `n klein 1,5 jaar ruim 20 kilo afgevallen. Al jaren aan het tobben met mijn gewicht. 1 kilo er af 2 kilo erbij, je kent het vast wel. Ik wist dat er wat kilo’s af moesten, maar het idee dat ik dan allerlei lekkers moest laten staan, deed mij nog meer eten. Of liever gezegd snoepen en snaaien.

Tot ik mijn bloedsuiker liet testen en bleek dat mijn cholesterol te hoog was. Van de huisarts-assistente het advies gekregen om 3 maanden vet arm te eten en dan weer opnieuw te laten prikken. Tja, daar zat ik dan. Op internet van alles opgezocht over vetarm eten. Ik kwam er niet meer uit, want op internet stond juist weer dat je wel vetten moest eten. Tot ik Anne tegenkwam op het internet. Snel een afspraak gemaakt met haar.

Zij heeft mij eerst alles uitgelegd over hoe je lichaam werkt, welke voedings- en bouwstoffen je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Ik kreeg het advies mee om alles op te schrijven wat ik in één week tijd at. Best wel confronterend.  Aan de hand daarvan heeft zij een voeding- en beweging advies gemaakt. Een lijst waarop iedere maaltijd en tussendoortje staat wat je wel mag eten en de hoeveelheden.  En daarnaast minstens iedere dag 30 minuten bewegen. Een grote afwisseling in de maaltijden en tussendoortjes. Het was een hele uitdaging, maar ontzettend leuk als je ziet dat de kilo’s eraf vliegen en dat zonder honger te hebben.

Het succesverhaal van mevr. Stalknecht:

Wegens veel lichamelijke klachten werd mij geadviseerd om af te vallen.

Om eerlijk te zijn vond ik dat nog al wat om te doen op een leeftijd van 79 jaar...

Maar ik ben er toch voor gegaan!

Onder toezicht van Anne en het trouw opvolgen van haar advies ging dat eigenlijk heel goed. Er werd zo goed mogelijk rekening gehouden met mijn eigen wensen. Het afvallen ging goed en hoe verder we kwamen hoe fitter ik me ging voelen. En dat voel ik me nog steeds! 

Het succesverhaal van Marianne:

In november 2019 ging ik kleren kopen en was ik ontevreden over alle rolletjes die ik zag.  Ontevreden, maar toch alles blijven eten... Toen ik het daar met een vriendin over had, wees ze me op Anne Bruin. In maart 2020 heb ik toen vrijblijvend een mailtje gestuurd waarin ik vertelde dat ik mezelf te zwaar vond en niet op de weegschaal durfde te staan. Anne stuurde een mailtje terug met daarin een voorstel voor een afspraak. Dezelfde dag nog toen ik bij Anne kwam begon mijn verandering in eetgewoontes. 

Het bleek namelijk dat ik elke ochtend hetzelfde at en ook dat er in mijn lunch weinig variatie zat. Het allereerste wat ik leerde dat ik moest varieren. Ook leerde ik dat ik tussendoortjes moest eten.

Het succesverhaal van Linda de Vries:

Ruim een jaar voelde ik me altijd moe. Niet zomaar moe, maar doodop. Het beïnvloedde mijn dagelijks leven. Alle activiteiten (werk, sporten, visite, huishouden,etc.) werden zo afgestemd, dat ik daarna even kon rusten, lees: diep slapen.

Ook was ik van een actieve naar een kantoorbaan veranderd. Ben in die tijd 10 kilo aangekomen. Al met al voelde ik met totaal niet happy. Dus naar de huisarts, bloed prikken. Geen resultaat. Eet ik goed? Ja, psychisch?Antidepressiva? Nee, dacht ik, niet voor mij. Eerst dan maar wat kilo's eraf. Op zoek naar een afvalboek, werd ik door de verkoopster geattendeerd op Anne Bruin. 

Zij had zelf goede ervaringen met haar. Tijdens onze eerste kennismaking meteen aan de slag gegaan. Menu werd besproken en aangepast. Per week werd er gekeken of er wat veranderd kon worden. Oorzaak: geen suiker meer gebruikt. Dat was mijn boosdoener. Het is ongelofelijk dat suiker zoveel invloed op je kan hebben!

 
 Het succesverhaal van Hans:

Toen ik op een gegeven momtent enige lichamelijke klachten kreeg, wilde mijn huisarts medicijnen voorschrijven. Omdat ik daar niet veel voor voelde (mijn klachten hingen samen met het feit dat ik te zwaar was), werd ik door de huisarts verwezen naar Anne Bruin. Ik woog toen 101 kilo. Anne vertelde mij dat het er niet om ging dat ik een dieet zou gaan volgen, maar dat haar behandeling erop gericht was mij een ander leef- en voedingspatroon te laten volgen. Gewoon met gezonde voeding en de schijf van vijf.

 
Het succesverhaal van Liesbeth van Zelst:
 

‘Ik wil afvallen! En nu ook écht… én blijvend! Maar hoe dan?’

Dat waren de dingen die door mijn hoofd spookten toen ik in mei 2016 via een kennis van onze buren van een mevrouw in Heiloo hoorde, die ervoor had gezorgd dat hij in ongeveer een jaar tijd 35 kilo was afgevallen!

“Dat is het!” riep ik toen. “Daar moet ik ook eens naar toe!”

“Anne Bruin heet ze, dit is haar adres en telefoonnummer.” zei de kennis. Dus zo is de eerste kennismaking met Anne tot stand gekomen!

Ik kwam bij haar met een veel te groot overgewicht, ik woog 98,1 kg. En bij een lengte van 1.67mtr is het natuurlijk overduidelijk dat dat veel en veel te zwaar is. Daardoor had ik uiteraard ook een verschrikkelijk slechte conditie. 33 jaar was ik, twee kleine kinderen thuis en een lieve man, zonder overgewicht. Het was duidelijk, dit wilde ik niet meer, er moest iets veranderen!

Anne was meteen duidelijk en resoluut! Een eetdagboek en een beweegdagboek moest ik gaan bijhouden en de week erna terugkomen. Nou, dat heb ik geweten… dat is behoorlijk confronterend kan ik vertellen!!

 
Het succesverhaal van Femke Schuit:
 

Omdat ik me niet helemaal fit en happy voelde in mijn lijf ben ik naar Anne toegegaan. Ik wilde weten of mijn voedingspatroon goed was en omdat ik geen melk lust hoopte ik dat ze daar tips over kon geven.

Een leuke opsteker was dat mijn BMI eigenlijk wel goed was. Toch vond ik het wel fijn om er nog 5 kilo af te krijgen, voordat ik in de overgang kom en het veel moeilijker zal zijn om gewicht te verliezen; er komt dan juist wat bij.

Anne keek met mij naar mijn voedingspatroon. Ze stemde het voedingspatroon goed af op mijn werkdagen en vrije dagen, zodat het haalbaar was. Het is fijn dat er iemand met je mee denkt en je krijgt zin om het goed aan te pakken.

 
Het succesverhaal van Gerrit Wesselink:
 

Ik ben in 2016 bij Anne gestart met een gewicht van 130 kilo. Ik had hier heel veel last van. Ik had pijn in mijn knie, en vooral mijn vrouw had last van mijn slaapapneu. Omdat ik een zittend beroep heb kwam ik niet toe aan lichaamsbeweging. Doordat er een MRI-scan van mijn hoofd is gemaakt zag ik hoeveel vet er in mijn hoofd zat. Hier ben ik enorm van geschrokken en heb dezelfde dag nog een afspraak gemaakt bij Anne.

Anne heeft mij duidelijk gemaakt dat ik veel te weinig en met te weinig variatie at. Hierdoor ging ik 's avonds vaak snoepen. Mijn verbrandingsmotor lag volledig stil en alles wat ik at werd meteen in vet omgezet. Anne heeft mij een voedingspatroon gegeven dat mijn verbrandingsmotor weer op gang heeft gebracht. Geen speciale dingen, maar een gevarieerd voedingspatroon wat bij mij past. Ook heeft Anne ervoor gezorgd dat ik regelmatig ging bewegen (combinatie sportschool en wandelingen). Dit voedingspatroon in combinatie met het bewegen heeft ervoor gezorgd dat ik in 10 maanden tijd 36 kilo ben kwijtgeraakt. Naast een compleet nieuwe garderobe die geld heeft gekost heeft het ook geld bespaard: mijn motor rijdt op een tank benzine 20 kilometer meer!

 
Het succesverhaal van Alice:
 

Toen ze de volgende keer mijn lijst zag, zag ze al snel dat ik heel veel snelle suikers at, veel zoete dingen. Daardoor piekte en daalde mijn bloedsuiker zo. Dat was heel prettig om te horen. Ze stelde een basis dageetprogramma samen om af te vallen. 65 kg zou mijn streefgewicht worden.

Ik ben Alice.  Moeder  van 5 kinderen in de leeftijd 6 t/m16 jaar, getrouwd en sta 2 dagen voor de klas. Een druk, gezellig leven, altijd iets te doen. Na mijn jongste zoontje bleef ik op de 71 kilo hangen. Rond mijn 40ste, als ik in de spiegel keek  dan dacht ik;”als ik zo doorga dan krijg ik straks hangarmen en  alles wat erbij hoort”. Overal zat iets teveel voor mijn gevoel. Daarnaast merkte ik dat ik teveel snaaide en veel pieken en dalen in mijn energie had, de balans in mijn normale voedingspatroon was er niet meer.  

Een vriendin was al jaren terug bij Anne geweest en heel enthousiast. En dat bleef in mijn hoofd. Ik dacht, dit is het moment en vroeg haar Anne’s nummer. De mensen om me heen zeiden: “Jij naar een dietiste, je bent zo slank.” Maar ik had echt het punt bereikt: “Ik wil slank en fit ouder worden, ik wil weer terug naar basic, wat is echt nodig om  gezond te leven.”

De eerste keer bij Anne vertelde ik mijn verhaal en zei vroeg me om voor een periode bij te houden, wat ik in het dagelijks leven allemaal at. Toen ze de volgende keer mijn lijst zag, zag ze al snel dat ik heel veel snelle suikers at, veel zoete dingen. Daardoor piekte en daalde mijn bloedsuiker zo. Dat was heel prettig om te horen. Ze stelde een basis dageetprogramma samen om af te vallen. 65 kg zou mijn streefgewicht worden.

Er kwam magere yoghurt met muesli en fruit als ontbijt, roggebrood of knacker als tussendoortje en bruine boterhammen als lunch. Alle zuivel producten werden mager. Allemaal dingen waar ik niet aan zou denken. Het was vooral in het begin best lastig om te ontwennen, maar het gaf me veel meer energie dus dat maakte het waard om goed vol te houden. En de keren op de weegschaal, waren ook heel fijn, als er weer iets af was.

 
Het succesverhaal van Bouke Molenaar:

Na wat reacties van mijn vrouw en dochters, heb ik besloten om wat aan mijn gewicht te doen.
De leeftijd speelt ook een rol .
Mijn dochter was ook al cliënt bij Anne Bruin en had goede resultaten.
Dus ik ook de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt.
Ik begon in aug 2016 met 98 kg.
Heb mij heel goed aan het menu gehouden die Anne voor mij had gemaakt en het kostte me echt geen moeite, ben ook extra gaan sporten.
12 mrt 2017 was ik voor het laatst bij Anne mijn gewicht 87 kg.

Ik ben erg tevreden over haar aanpak!

Groet van mij

Wil je meer weten over hoe jij het beste kunt afvallen?

Neem contact op via telefoon 072 533 2636 of via het formulier